Door Redactie op 20 januari 2016

Denk mee over de nieuwe burgemeester

Onlangs heeft burgemeester Bernt Schneiders aangekondigd dat hij met ingang van 1 september 2016 zijn werk voor Haarlem stopt. Dat betekent dat de gemeenteraad op zoek is naar een nieuwe burgemeester. Via een digitale peiling kunt u meedenken over de profielschets voor de nieuwe burgemeester.

Geef uw mening!

Van woensdag 20 januari tot maandag 1 februari kunnen Haarlemmers op de website van de gemeente hun mening geven over het profiel van de burgemeester. Hier kunt u meedoen aan een korte digitale peiling in de vorm van een aantal stellingen. Heeft u vragen over deze peiling, of kunt/wilt u niet digitaal deelnemen, dan kunt u op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur, contact opnemen via telefoonnummer 14 023.

Extra raadsvergadering 17 februari 2016

In de tweede week van februari zijn de resultaten van de peiling bekend. De gemeenteraad neemt de voorkeuren van de Haarlemmers mee bij het opstellen van de profielschets. In een extra raadsvergadering op woensdag 17 februari stelt de raad de profielschets vast. Mede op basis van de profielschets wordt de nieuwe burgemeester geselecteerd. Een vertegenwoordiging uit de gemeenteraad, de zogeheten vertrouwenscommissie, begeleidt de zoektocht naar een nieuwe burgemeester.

Denk hier mee over de nieuwe burgemeester!

Redactie

Redactie

De redacteuren vindt u bij wie is wie.

Meer over Redactie