2 juni 2018

Coalitieakkoord Duurzaam Doen

Vrijdagmiddag 1 juni hebben lijsttrekker Floor Roduner en afdelingsvoorzitter Remy Wilshaus namens de PvdA Haarlem het coalitieakkoord ‘Duurzaam Doen’ ondertekend. Een akkoord waar wij heel trots op zijn! We hebben onze mooie verkiezingsuitslag van 21 maart weten te verzilveren in een coalitie met GroenLinks, D66 en het CDA. Samen gaan we de komende vier jaar werken aan de groei van Haarlem. Een stad waarin iedereen kan meedoen, waar we solidair zijn, een ongedeelde stad en een sociale stad die we nog socialer maken. Zodat alle Haarlemmers zeker kunnen zijn van een sociaal Haarlem!

Zeker zijn van een betaalbare woning
We verhogen en versnellen onze bouwambities en kiezen ervoor vooral betaalbare woningen te bouwen. Zo verdubbelen we tot 2025 het aantal te bouwen sociale huurwoningen. Er komt een nieuw fonds om verder te bouwen aan de ongedeelde stad.

Zeker zijn van helpende hand
We stellen voldoende budget voor zorg zeker, we verbeteren de aanpak van schuldenproblematiek en er komt extra geld voor de minimaregelingen zodat meer Haarlemmers gebruik kunnen maken van de Haarlempas en de gemeentelijke zorgverzekering.

Zeker zijn van een gelijke kans
We investeren fors in voldoende scholen, vergroten het aantal sportvoorzieningen en ondersteunen kleine culturele instellingen.

Zeker zijn van een goede baan
We versterken onze aanpak mensen uit de bijstand aan het werk te helpen. We verbeteren de werkgelegenheid met een loket voor MKB´ers, een stagebureau in de Waarderpolder, en proberen meer bedrijven en banen naar Haarlem te krijgen.

Zeker zijn van een duurzame toekomst
We geven de energietransitie een solidaire impuls door te werken aan een duurzaam warmtenet in Meerwijk en het verduurzamen van twee andere Haarlemse wijken.

De PvdA levert in het nieuwe college wethouder Floor Roduner, met als portefeuille: Ruimtelijke Ontwikkeling, Grondbeleid, Monumenten, Sociale Zaken, Schulden en Minima.

Het hele akkoord en de portefeuilleverdeling van de wethouders lees je op de website van de gemeente Haarlem.

Na de verkiezingen was lijsttrekker en wethouder Floor Roduner voor de duur van de onderhandelingen ook fractievoorzitter en raadslid. Na de installatie van Floor als wethouder in het nieuwe college wordt Ienke Verhoeff fractievoorzitter, John Oomkes wordt raadslid en Mini Schouten wordt schaduwraadslid.

Op donderdag 7 juni is een extra raadsvergadering om 19.30 uur. In deze vergadering neemt de raad afscheid van wethouder Jeroen van Spijk (D66). Daarnaast wordt het nieuwe coalitieprogramma ‘Duurzaam doen’ gepresenteerd. Tot slot wordt het nieuwe college voorgedragen en geïnstalleerd.

Word lid!
Samen maken we Haarlem socialer en duurzamer. Als lid van de PvdA draag je daar aan bij om je idealen te verwezenlijken en beslis je mee op lokaal en landelijk niveau. Doe je met ons mee? Meld je meteen aan!

Enkele van de fractie- en bestuursleden van de PvdA Haarlem toasten op het nieuwe coalitieakkoord!

Waar ben je naar op zoek?