15 januari 2018

Bezoekersparkeren

Het afgelopen jaar is gewerkt aan een parkeerregeling voor bezoekers die de huidige bezoekersschijf gaat vervangen. De PvdA vindt het belangrijk dat de nieuwe regeling in ieder geval even gebruikersvriendelijk is als de huidige papieren schijf. We zijn van mening dat dat is gelukt met de nieuwe regeling.

Zo kun je in de nieuwe regeling je bezoek aan-en afmelden via het internet, via de telefoon of op de parkeerautomaat. Je kunt je code aan je bezoek geven zodat zij zichzelf ter plekke kunnen aanmelden en na afloop weer afmelden. Het inbellen gaat in eerste instantie via een geautomatiseerd systeem. Als dat niet lukt, krijg je direct contact met een medewerker. Op die manier kunnen mensen die niet goed overweg kunnen met een computer altijd bezoek aan-en afmelden zonder digitale hulpmiddelen.

Er zitten ook voordelen aan de nieuwe regeling. Zo kun je meerdere auto’s tegelijk aanmelden, handig op verjaardagen. En in de nieuwe regeling kunnen auto’s meer dan drie uur parkeren. Tot slot krijg je een factuur voor de werkelijk gemaakte kosten, dus je hoeft niet van tevoren al precies te weten hoe lang je bezoek langskomt.

De PvdA heeft dus vertrouwen in de nieuwe regeling die de bezoekersschijf later dit jaar gaat vervangen. De overgang naar het nieuwe systeem is wel een aandachtspunt. Hierbij is het ook belangrijk dat mensen persoonlijk op weg worden geholpen. In de publiekshal van het stadhuis of bij de mensen thuis.

Mensen die ondersteuning van mantelzorgers nodig hebben, krijgen van de gemeente 60 euro aan bezoekersuren. Dat geldt in ieder voor Haarlemmers met WLZ- of WMO-indicatie maar de PvdA kijkt samen met de SP en GroenLinks hoe we deze regeling kunnen uitbreiden voor de kwetsbare groepen in onze stad.