Door Joyce Langenacker op 15 juli 2016

160 extra sociale huurwoningen in Delftwijk

Het plan voor 160 extra tijdelijke sociale huurwoningen op het Delftplein in Noord is donderdag 14 juli goedgekeurd door de gemeenteraad. Daar ben ik heel blij mee, want hiermee huisvest Haarlem 80 statushouders en 80 Haarlemmers op zoek naar een sociale huurwoning.

Haarlem wil het aantal sociale huurwoningen eerlijk verdelen over de stad en kansen bieden aan zowel Haarlemmers die op de wachtlijst staan als aan nieuwe Haarlemmers. Op de Zijlweg in West zijn al 140 kamers extra gerealiseerd voor 70 studenten en voor 70 jonge statushouders die willen studeren. In Oost en Schalkwijk worden in de Koepel en straks in de Boerhaavekliniek vluchtelingen opgevangen die nog wachten op een verblijfsvergunning. Van het aantal sociale huurwoningen dat elke maand vrij komt gaat 20% naar statushouders en die verdelen we over de hele stad.

Joyce Langenacker

Joyce Langenacker

Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 maak ik als wethouder deel uit van het college van B&W, dat bestaat uit de burgemeester en 5 wethouders. Voor mijn taakgebieden kunt u mijn portefeuille inzien. “Sociaal-democratie in Haarlem is voor mij het kloppende hart in onze mooie stad. Een hart dat sneller klopt voor mensen die het even

Meer over Joyce Langenacker