Door Ienke Verhoeff op 7 maart 2020

Laatste fase “De Remise”: vaststellen van het Stedenbouwkundig Plan van Aanpak.

Onze fractie zal bij de raadsvergadering eind deze maand instemmen met het compromis dat het college sloot met Hoorne Vastgoed, en dat de patstelling doorbreekt in de discussie over de bouw van “Blok 6”, dat behoorde tot de initiële plannen voor het Remise terrein.

  pastedGraphic.png pastedGraphic_1.png

In de vorige bestuursperiode heeft de fractie bij monde van Marceline Schopman, “met stoom uit de oren”, geknokt voor de realisatie van 32 sociale koopwoningen in Blok 6, zoals die waren overeengekomen in de overeenkomst uit 2015, tussen de gemeente en Hoorne.

Deels ter compensatie van de uiteindelijk niet op het Remise terrein gerealiseerde Blok 6, 

zal Hoorne nu aan de Stephensonstraat ongeveer 70 sociale huurappartementen en 16 vrije sector huurappartementen realiseren. 

Dit plan is tot stand gekomen door een initiatief dat onze wethouder heeft laten uitwerken, nadat een eerdere oplossing van Hoorne niet acceptabel bleek. Op basis van de inspraak zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd, die tegemoetkomen aan met name de belangen van omwonenden.

In een latere fase wordt op basis van het mobiliteitsplan, nog uit te werken door Hoorne, besloten over de parkeeroplossing aan de Stephensonstraat. 

Onze fractie heeft de wethouder gevraagd in de commissie te toetsen op draagvlak, voordat er een overeenkomst wordt gesloten met Hoorne Vastgoed. 

Wat ons betreft wordt het plan “de Remise” nu afgerond, zonder de uitgangspunten voor de ontwikkelzone Zuidwest te schaden. 

Sterker nog, een goede uitvoering kan bijdragen aan een kwaliteitsimpuls in de zone. Denk hierbij aan de water- en groenstructuur.

Ienke Verhoeff

Ienke Verhoeff

Ienke Verhoeff

Wat wil je de komende periode als raadslid bereiken? Ik wil een bijdrage leveren aan uitwerking van de Ontwikkelzones, vol met woningen, waarvan veel sociale huur en voorzieningen die daar bij horen. Plannen waar wordt voorgesorteerd op klimaatmaatregelen en veel groen rond en op de woningen.  Ook werk ik graag mee aan het inpassen van

Meer over Ienke Verhoeff

Waar ben je naar op zoek?