13 maart 2015

Tour van de Toekomst met Marith Rebel en Tanja Jadnanansing

Op vrijdag 13 maart gaan PvdA Tweede Kamerleden Marith Rebel en Tanja Jadnansing Noord-Holland in voor de Tour van de Toekomst! Wat biedt de provincie jonge mensen? Kunnen zij werken en wonen en wat zijn de kansen en uitdagingen op dat gebied in Noord-Holland? Samen met lokale mensen en kandidaten voor de Provinciale Staten touren Tanja en Marith langs Alkmaar, Haarlem, Amsterdam Zuid Oost en Amsterdam Nieuw West.

Het programma in vogelvlucht: De aftrap van de tour is om 10.00 uur bij de Kaasfabriek in Alkmaar. Gastheer André van Rijswijck geeft een rondleiding in dit bijzondere ‘fablab’ dat is opgebouwd uit oude zeecontainers, en we spreken met lokale ondernemers en jongeren. Wie zijn de ondernemers van de toekomst, wat kunnen we doen op het gebeid van maatschappelijk verantwoord ondernemen en hoe stimuleren we innovatie?

Om 12 uur arriveert de tour in Haarlem, bij Repub. Dit is een Haarlemse Stichting die een brug wil slaan tussen school en maatschappij, en talentontwikkeling wil stimuleren door kunst, cultuur en theater. Er wordt geluncht op de locatie Kruistochtstraat en met onder andere wethouder Joyce Langenacker wordt besproken op welke manier jongeren in Haarlem zich kunnen ontwikkelen.

Van 14.30 tot 16.30 zijn Marith en Tanja te gast in de vrouwenkliniek in Amsterdam Zuid Oost. Daar praten ze over girlpower, jonge vrouwen en hun kansen. De dag wordt afgesloten in Amsterdam Nieuw West in Garage Notweg. Daar komt het probleem van spookjongeren aan bod. Dit zijn jongeren die niet ingeschreven staan en daardoor tegen veel problemen aanlopen. De Kandidatenmarkt heeft hen uitgenodigd. Ook het Jeugd Preventie Team van Stichting Connect zal aanwezig zijn. Voorzitter van stadsdeel Nieuw West Ahmed Baadoud zal de Tour afsluiten.

Wil je mee op tour? Dat kan! Aanmelden kan door een mail te sturen naar bruini@noord-holland.nl.