6 september 2015, om 15:00, Stedelijk Gymnasium | Prinsenhof | Stedelijk Gymnasium | Prinsenhof

Opening politiek seizoen

De vakanties zijn voorbij, het politieke seizoen is weer begonnen. PvdA Haarlem luidt het seizoen in met ‘Onderwijs’ als thema. In een korte talkshow onder leiding van Marceline Schopman verkennen we een paar vragen, samen met enkele gasten.

Zo is er dit jaar een nieuw systeem van loting uitgeprobeerd, waarbij zoveel mogelijk leerlingen in een keer te horen kregen naar welke school ze konden. Heeft dat gewerkt? Is het ook een oplossing voor de krapte in capaciteit van basisscholen of is dat een heel rare gedachte?

Onderwijs en arbeidsmarkt: hoe zorgen we ervoor dat leerlingen ook die opleiding kunnen volgen die aansluit bij hun toekomstkansen? Zijn de juiste opleidingen er eigenlijk wel? Stromen leerlingen goed door? En hoe zit het daarbij dan met passend onderwijs?

Iedereen is welkom. Docenten, ouders en leerlingen zijn in het bijzonder uitgenodigd om mee te komen praten. Ook jonge kinderen zijn natuurlijk ook van harte welkom! Ruimte voor bijpraten is er ook! En muziek! We hebben Isaac Bullock weten te strikken om voor ons te komen spelen.

Aanvang: 15.00 uur.
Inloop: 14.45 uur.
Locatie: Stedelijk Gymnasium, Prinsenhof.