9 september 2015, om 22:00, Het Seinwezen | Kinderhuissingel 1 | Het Seinwezen | Kinderhuissingel 1

Iets doen voor een vluchteling

Duizenden, honderdduizenden mensen wagen hun leven om naar Europa te komen. Op de vlucht voor oorlog of geweld. Op zoek naar een veilige plek, een betere toekomst. Hun omstandigheden zijn schrijnend. We zien de beelden elke dag op tv, we lezen de verhalen elke dag in de krant. Via twitter en Facebook blijven we op de hoogte van hoe het met hen gaat.

De situatie waarin deze vluchtelingen verkeren moet verbeteren. Net als ieder ander hebben zij recht op een menswaardig bestaan. Eten, drinken, een dak boven hun hoofd. De overheid moet in actie komen, maar ook burgers kunnen iets doen. Mensen zoals jij en ik. Hierin hebben we allemaal een verantwoordelijkheid. Maar wat kunnen we doen? Op de website ikwilietsdoenvooreenvluchteling.nl worden de initiatieven verzameld. Van over het hele land. Dat geeft een beeld van wat mensen nu doen.

Wij roepen onze leden, en alle Haarlemmers op om óók in actie te komen. Op woensdagavond 9 september organiseren we een bijeenkomst waarin we bespreken wat we in Haarlem zouden kunnen doen. We leggen alle ideeën op tafel en kiezen samen wat we gaan doen. We steken zelf de handen uit de mouwen om de situatie van de duizenden vluchtingen te verbeteren. Iedereen die mee wil denken, maar vooral die mee wil doen (!) is welkom om woensdagavond aan te sluiten. Via dit online formulier kun je jezelf aanmelden.

Dag en tijd: woensdagavond 9 september om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.
Locatie: het Seinwezen, Kinderhuissingel 1.
Aanmelden: via dit online formulier.