8 oktober, om 17:00 | Clubhuis PvdA Haarlem | Truus Oversteegenstraat 169

Boekenclub bespreekt ‘Democratie is meer dan politiek alleen’

Op zondagmiddag 8 oktober bespreken we in de boekenclub van de PvdA Haarlem het rapport ‘Democratie is meer dan politiek alleen‘ van de Raad voor het Openbaar Bestuur (ROB). Leden en belangstellenden zijn van harte welkom om zich bij de boekenclub aan te sluiten!

Uit de aankondiging van het rapport:
“Mensen hebben te weinig invloed op het reilen en zeilen van hun woningcorporaties, zorginstellingen en onderwijsorganisaties. Huurders, patiënten, leerlingen en hun ouders zijn dan wel niet de formele maar wel de morele eigenaar van deze organisaties. Dat moet zichtbaar worden gemaakt door mensen meer zeggenschap te geven over de instellingen die hun leven op de belangrijke gebieden van wonen, zorg en scholing bepalen. Dat stelt de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Democratie is méér dan politiek alleen. Burgers aan het roer in hun leefwereld’ dat … is uitgebracht.”

Over de PvdA Haarlem Boekenclub
Ben je gek op lezen én geïnteresseerd in de politiek? Sluit je dan aan bij de boekenclub van de PvdA Haarlem! Elk kwartaal lezen we eenzelfde boek en komen we op een zondagmiddag bij elkaar om het boek te bespreken. Elke bijeenkomst start met een inleiding op het boek, het gesprek daarna wordt geleid door een van de aanwezigen. Iedereen komt een keer aan de beurt als gespreksleider.

Om deel te nemen is aanmelden verplicht. Dat kan door een mailtje te sturen aan Diana van Loenen: dianavl@gmail.com.