22 november 2015, om 17:00, wordt nog bekend gemaakt | wordt nog bekend gemaakt

Boekenclub

Op zondagmiddag 22 november bespreken we in de boekenclub van de PvdA Haarlem het boek ‘Lokaal bestuur in een improvisatiemaatschappij’ van Hans Boutellier. Leden en belangstellenden zijn van harte welkom om zich bij de boekenclub aan te sluiten!

9200000036199974Over het boek
We leven in een improvisatiemaatschappij. Die is even onvoorspelbaar als inspirerend. Ze genereert onbehagen, maar ook nieuwe dynamiek. Vooral van gemeenten wordt verwacht dat zij dichtbij de zorgen én de kracht van mensen tot nieuwe vormen van samenleven komen. Daarvoor is een nieuwe bestuursstijl nodig. Deze laat zich samenvatten in tien helder geformuleerde principes die zijn geïnspireerd op de metafoor van de jazzmuziek. Bestel op bol.com.

Over de auteur
Hans Boutellier is wetenschappelijk directeur van het Verwey-Jonker Instituut en bijzonder hoogleraar Veiligheid & burgerschap aan de VU Amsterdam. Hij publiceerde het spraakmakende boek De improvisatiemaatschappij (2011). In dit vervolg daarop zet Boutellier de consequenties voor het lokaal bestuur uiteen. Hij schreef eerder De veiligheidsutopie en Solidariteit en slachtofferschap. Zijn boeken verschenen ook in het Engels en Frans.

Over de PvdA Haarlem Boekenclub
Ben je gek op lezen én geïnteresseerd in de politiek? Sluit je dan aan bij de boekenclub van de PvdA Haarlem! Elk kwartaal lezen we eenzelfde boek en komen we op een zondagmiddag bij elkaar om het boek te bespreken. Elke bijeenkomst start met een inleiding op het boek, het gesprek daarna wordt geleid door een van de aanwezigen. Iedereen komt een keer aan de beurt als gespreksleider. Aan het einde van de middag kiezen we samen het boek dat de volgende keer wordt besproken. Om deel te nemen is aanmelden verplicht. Dat kan door een mailtje te sturen aan Remy Wilshaus: r.wilshaus@gmail.com.