Door Remy Wilshaus op 25 januari 2015

Boekenclub van start. Lees en praat je mee?

Ben je gek op lezen én geïnteresseerd in de politiek? In het voorjaar van 2015 start de PvdA Haarlem met een boekenclub voor leden en alle andere belangstellenden. Sluit je aan!

Elk kwartaal lezen we een boek en komen we op een zondagmiddag bij elkaar om het boek te bespreken. Elke bijeenkomst start met een inleiding op het boek, het gesprek daarna wordt geleid door een van de aanwezigen. Iedereen komt een keer aan de beurt als gespreksleider. Aan het einde van de middag kiezen we samen het boek dat de volgende keer wordt besproken.

Om te zorgen voor een vliegende start van onze boekenclub hebben we de eerste twee bijeenkomsten, én dus de eerste twee boeken, eenmalig alvast vastgelegd. Aanmelden kan door een mailtje te sturen aan Remy Wilshaus: [email protected].

Op zondagmiddag 29 maart bespreken we het boek ‘Kapitaal’ van Thomas Piketty. Als je niet aan het hele boek toekomt kun je ook een samenvatting lezen, zoals ‘De kleine Piketty’ door Wouter van Bergen en Martin Visser. Remy Wilshaus is deze middag de gespreksleider. De bijeenkomst start met een inleiding op het boek door PvdA Europarlementariër Paul Tang. Meer informatie en een video vind je in onze agenda.

Op zondagmiddag 14 juni bespreken we het boek ‘Het land is moe’ van Tony Judt. Diana van Loenen is deze middag de gespreksleider. De inleider wordt later bekend gemaakt. Meer informatie en een video vind je in onze agenda.

De boeken die we in de volgende bijeenkomsten lezen worden samen gekozen.

Waar ben je naar op zoek?