Door op 13 januari 2014

PvdA zet betrokken Haarlemmers in het zonnetje

Zondag 12 januari organiseerde de PvdA Haarlem een drukbezochte nieuwjaarsborrel in de Toneelschuur. Nadat afdelingsvoorzitter Ruud Antonisse een toost had uitgebracht op een mooi 2014, hield Marleen Barth, fractievoorzitter in de Eerste Kamer, een vlammend betoog over de landelijke politiek. Tenslotte zette ik tijdens mijn nieuwjaarsspeech een aantal betrokken Haarlemmers in het zonnetje.

De PvdA weet dat samen echt beter werkt dan ieder voor zich. Wij brengen dat zelf in de praktijk in de lokale politiek, bijvoorbeeld door de rekening van de economische crisis eerlijk te verdelen en niet te bezuinigen op sociaal beleid, zorg of onderwijs. Maar heel veel Haarlemmers doen dat zelf ook elke dag. Door zich steeds weer in te zetten voor hun buurt en hun stad. En door altijd klaar te staan voor buren, vrienden en familie.

Vlak voor de kerst heeft de PvdA 10.000 kerstkaarten verspreid in Haarlem. Met deze kaart konden Haarlemmers iemand nomineren, die volgens hen laat zien dat samen beter werkt dan ieder voor zich. Vier van deze Haarlemmers hebben wij uitgenodigd voor onze nieuwjaarsborrel. In mijn nieuwjaarstoespraak heb ik hen in het zonnetje gezet.

Deze vier Haarlemse helden zijn: Monique Hutzezon uit Molenwijk, die via de Facebookpagina ‘Gratis af te halen in Haarlem’ mensen blij maakt met dingen die anderen niet meer nodig hebben; Femina Olthuis, die als bewoner van het Drielandenhuis in Schalkwijk altijd klaarstaat voor haar buren en zich inzet voor een solidaire wereld; Paul Meulman, bijna dagelijks actief als vrijwilliger bij de stichting Ontmoet Elkaar in Parkwijk; en Willem van Wonderen, gezicht van de volkstuinen in Haarlem en de schooltuintjes in Schalkwijk.

Nieuwjaarsborrel

Marleen Barth

Jeroen Fritz

Kijk voor meer foto’s op Facebook.