Nieuws

160 extra sociale huurwoningen in Delftwijk

door Joyce Langenacker op 15 juli 2016

Het plan voor 160 extra tijdelijke sociale huurwoningen op het Delftplein in Noord is donderdag 14 juli goedgekeurd door de gemeenteraad. Daar ben ik heel blij mee, want hiermee huisvest Haarlem 80 statushouders en 80 Haarlemmers op zoek naar een sociale huurwoning.

Haarlem wil het aantal sociale huurwoningen eerlijk verdelen over de stad en kansen bieden aan zowel Haarlemmers die op de wachtlijst staan als aan nieuwe Haarlemmers. Op de Zijlweg in West zijn al 140 kamers extra gerealiseerd voor 70 studenten en voor 70 jonge statushouders die willen studeren. In Oost en Schalkwijk worden in de Koepel en straks in de Boerhaavekliniek vluchtelingen opgevangen die nog wachten op een verblijfsvergunning. Van het aantal sociale huurwoningen dat elke maand vrij komt gaat 20% naar statushouders en die verdelen we over de hele stad.

Reacties zijn gesloten.