Door Artie Ramsodit op 11 september 2015

Evaluatie minimaregelingen

Op verzoek van de PvdA is vorige week de evaluatie van minimaregelingen besproken in de commissie Samenleving. Er zijn zaken die steeds beter gaan en zaken die beter kunnen. Binnenkort wordt het nieuwe minimabeleid besproken met de gemeenteraad. Zo komt er een kindpakket en dat vinden we hard nodig.

 

Positief aan de evaluatie is dat er een webshop komt in plaats van een Haarlem Pas. Daardoor is beter bekend wat de mogelijkheden zijn. Enige tijd terug hebben we samen met Groen Links Petra Zuidam gesproken en zij heeft toen ingesproken in de commissie. Daar bleek dat de Haarlem Pas nu via brievenbus op de deurmat valt zonder dat de ontvangers weten wat ze er mee kunnen. Dat gaat dus veranderen door de webshop.

Wat nog steeds lastig is het bereiken van mensen met een minimum inkomen. Nu wordt maar 62% van het beschikbare geld voor minima uitgegeven terwijl veel meer mensen het nodig hebben. De PvdA wil daarom dat de gemeente meer gebruik maakt van de informele netwerken in de wijk. Deze netwerken kunnen de ambassadeurs zijn van de minimaregelingen. Dan is het wel nodig dat de gemeente regelmatig informatie geeft aan deze netwerken. Zij kunnen de smeerolie zijn.

Artie Ramsodit

Artie Ramsodit

“Sociaal-democratie in Haarlem is  voor mij een ongedeelde stad. Gelijke kansen voor onderwijs, werk en wonen  voor iedere Haarlemmer. Een sociaal vangnet voor iedereen die dat nodig heeft. Samenleven in gezonde en veilige wijken.” kandidaat 4 GR2014 “Inmiddels ben ik bijna vier jaar raadslid. Het is een eer om dienstbaar te zijn aan Haarlem als

Meer over Artie Ramsodit