Door Artie Ramsodit op 30 december 2014

Definitief afschaffen van eigen bijdrage huiswerkbegeleiding

De PvdA wil dat de eigen bijdrage voor huiswerkbegeleiding voor Haarlemmers met een minimuminkomen zo snel mogelijk ook formeel wordt afgeschaft. De huidige situatie, waarbij de eigen bijdrage in de beleidsregels staat, maar in de praktijk niet verplicht wordt gesteld, is onnodig en verwarrend.

Bijna een jaar gelden, op 6 januari 2014, besloot de gemeenteraad op voorstel van onder meer de PvdA dat de eigen bijdrage voor huiswerkbegeleiding voor minima moet worden afgeschaft. Uit technische vragen van de PvdA in december blijkt dat in de beleidsregels nog steeds staat dat een eigen bijdrage van vijf euro per uur verplicht is. In de praktijk wordt dit echter niet verplicht gesteld.

Zo werd de Weekendacademie gewezen op de beleidsregels voor huiswerkbegeleiding voor de financiering van een deel van hun activiteiten. Zij dachten op grond van de beleidsregels dat er sprake was van een eigen bijdrage terwijl dat nu dus niet zo is. De afspraak met de gemeenteraad was dat het college rond juni 2014 het afschaffen of aanpassen van de eigen bijdrage zou evalueren en dat vervolgens de beleidsregels hierop zouden worden aangepast.

Het is hoog tijd dat dit gebeurt. De tegemoetkoming voor de kosten van huiswerkbegeleiding is in 2014 aan 23 gezinnen toegekend, en er zijn 6 aanvragen in behandeling. Dat is weinig en jammer. In 2014 bleef er circa 300.000 euro van het budget voor de minimaregelingen onbenut.

Artie Ramsodit

Artie Ramsodit

“Sociaal-democratie in Haarlem is  voor mij een ongedeelde stad. Gelijke kansen voor onderwijs, werk en wonen  voor iedere Haarlemmer. Een sociaal vangnet voor iedereen die dat nodig heeft. Samenleven in gezonde en veilige wijken.” kandidaat 4 GR2014 “Inmiddels ben ik bijna vier jaar raadslid. Het is een eer om dienstbaar te zijn aan Haarlem als

Meer over Artie Ramsodit