Door op 17 december 2014

Lokaal sociaal akkoord ondertekend

Samen werken aan meer banen voor jongeren, mensen met een arbeidshandicap en langdurig werklozen. Met dat doel voor ogen pleitte ik in maart tijdens een verkiezingsdebat voor een lokaal sociaal akkoord tussen gemeente, bedrijven en onderwijs. Vandaag, nog geen jaar later, is deze wens werkelijkheid geworden: het akkoord is ondertekend.

De gemeente krijgt vanaf 1 januari meer taken, onder meer voor het aan het werk helpen van mensen met een arbeidshandicap. De gemeente kan dit echter niet alleen, het bedrijfsleven is hard nodig om Haarlemmers aan het werk te helpen. Dat was de reden dat wij tijdens een ondernemersdebat opriepen om een lokaal sociaal akkoord te sluiten. Vertegenwoordigers van MKB, Industriekring Waarderpolder en Nova College en de meeste lijsttrekkers van andere partijen reageerden meteen positief op het voorstel.

Na de verkiezingen namen we het lokaal sociaal akkoord op in het coalitieakkoord van D66, PvdA, GroenLinks en CDA. Voor het eind van het jaar zou het er moeten liggen. En dat is gelukt! Dankzij het harde werk van de wethouders Joyce Langenacker (werk) en Merijn Snoek (onderwijs) en vele ondernemers en scholen kon het akkoord vandaag worden ondertekend door bijna 30 verschillende bedrijven en organisaties uit onze stad.

Haarlem is hiermee de eerste stad van Nederland waar zo’n lokaal sociaal akkoord is gesloten. Samen gaan we werken aan meer banen voor de mensen die het het hardst nodig hebben. Een mooier kerstgeschenk is toch niet denkbaar?

lokaal sociaal akkoord

 

Waar ben je naar op zoek?