Door Remy Wilshaus op 17 oktober 2014

De werkgroepen zorg, werk en wijken gaan van start, doe mee!

Wat gaat er goed in de stad en wat moet er beter? De nieuwe werkgroepen zorg, werk en wijken houden dat in de gaten. Wij nodigen PvdA-leden en andere geïnteresseerde Haarlemmers uit om zich aan te sluiten bij één of meer van deze werkgroepen, hun ervaringen en expertise in te brengen en het werk van de fractie kritisch te volgen en te ondersteunen.

Goede zorg, voldoende werk en leefbare en veilige wijken is belangrijk voor álle Haarlemmers. Het zijn de drie prioriteiten van de PvdA in de komende jaren. Maar hier kunnen we niet alleen aan werken, wij hebben betrokken en nieuwsgierige Haarlemmers nodig om ons te helpen en kritisch te volgen. Leden van de PvdA Haarlem en andere geïnteresseerde Haarlemmers nodigen we daarom uit om zich aan te melden voor één of meer van deze werkgroepen. Als je ervaring of verstand van zaken hebt, maar ook als je zelf meer over het onderwerp wilt weten of leren. We richten drie werkgroepen op, elk rondom een eigen thema: zorg, werk en wijken.

Werkgroep zorg
De gemeente krijgt nieuwe taken op het gebied van jeugd en zorg. De PvdA wil deze zo organiseren, dat zorg zoveel mogelijk in de buurt te vinden is, dichtbij mensen. Deze werkgroep volgt hoe de veranderingen in de zorg uitpakken voor Haarlemmers en komt met ideeën over hoe we dit nog beter en dichterbij mensen kunnen organiseren. Ronald Schreuder heeft een coördinerende rol in deze werkgroep.

Werkgroep werk
De PvdA wil zorgen voor meer banen voor Haarlemmers. Hoe kunnen we jongeren zonder baan aan het werk helpen? Hoe geven we de sociale werkvoorziening vorm in de toekomst? En hoe versterken we onze lokale economie en maken we deze klaar voor de toekomst? Deze werkgroep volgt hoe dit in de praktijk gaat en wat de ervaringen van de Haarlemmers zijn. Remco Visser heeft een coördinerende rol in deze werkgroep.

Werkgroep wijken
In elke buurt moet je veilig en prettig kunnen wonen. Deze werkgroep ontwikkelt ideeën om de Haarlemse buurten nog veiliger en prettiger te maken, daarvoor maken we gebruik van de ervaringen van Haarlemmers in hun buurt. Onderwerpen die in deze werkgroep aan de orde kunnen komen zijn o.a. wonen, onderhoud van de openbare ruimte en veiligheid. Ienke Verhoeff heeft een coördinerende rol in deze werkgroep.

Wat verwachten we van werkgroepleden?
Werkgroepleden zijn vrijwilligers, maar mee doen in een werkgroep is niet vrijblijvend; het kost tijd. Elke vier tot zes weken is er een bijeenkomst, waarschijnlijk op een doordeweekse avond (de werkgroep bepaalt dit zelf). De voorbereiding op zo’n avond kost ook tijd en in de tussentijd vraagt het fractielid je misschien om eens mee te lezen en advies te geven over een specifiek onderwerp. Daarnaast kan de werkgroep eigen activiteiten organiseren om er achter te komen wat de ervaringen van Haarlemmers zijn met de zorg in de buurt, het vinden van een baan en of het nog prettig wonen is in hun buurt. De werkgroep kan door de fractie worden uitgenodigd om bij een van hun overleggen aanwezig te zijn, bijvoorbeeld als er een gast is, of om mee te gaan als de fractie op werkbezoek gaat. Tot slot heeft de werkgroep een rol in de jaarlijkse evaluatie: wat is er al bereikt van het verkiezings- en coalitieprogramma en wat moet er in het nieuwe jaar extra aandacht krijgen? Bij de start van de werkgroep, en daarna twee keer per jaar, worden afspraken gemaakt over wat de werkgroep in de daarop volgende maanden gaat doen. Ga er vanuit dat je 1 á 2 uur per week (of per twee weken) nodig hebt om in de werkgroep mee te doen.

Meld je nu aan!
De werkgroep zorg is al gestart. De werkgroep werk en de werkgroep wijken starten half november. Voor alle groepen geldt: je bent van harte welkom om mee te doen! Meld je nu aan via dit online aanmeldformulier en we nodigen je uit om aanwezig te zijn bij de volgende (of eerste) bijeenkomst. Tijdens die bijeenkomst bespreken we per werkgroep met welke onderwerpen we de eerste maanden aan de slag gaan en verdelen we de taken.

Heb je nog vragen?
Voor vragen neem je contact op met afdelingsvoorzitter Remy Wilshaus ([email protected]) of fractievoorzitter Jeroen Fritz ([email protected]).