Door Artie Ramsodit op 30 september 2014

Opening Al Ikhlaas school

Op dinsdag 23 september is het nieuwe pand aan het spijkerboordpad officieel geopend. Dat was voorheeen de lokatie van het Teyler College. Voormalig PvdA-wethouder Jan Nieuwenburg opende samen met Merijn Snoek, de huidige wethouder, officieel de nieuwe schoollokatie.

Na twaalf jaar is het dan eindelijk zover; de Islamitische basisschool Al Ikhlaas heeft permanente huisvesting. Voorheen waren de leerlingen van Al Iklaas jarenlang ondergebracht in twee verschillende panden: een lokatie aan de Stressemanlaan en een lokatie aan de Floris van Adrichemlaan. Op de school is er plek voor 250 leerlingen. Er zijn kinderen met wortels in 25 verschillende landen. Door al deze culturele invloeden was de opening extra kleurrijk en feestelijk met zang, dans en hapjes.

De afgelopenjaren is er veel overleg en politieke inzet geweest om de school te huisvesten. Jan Nieuwenburg heeft daar als wethouder veel tijd en energie in gestoken. Zowel de directeur, dhr. Mohammed Bholan als Merijn Snoek spraken tijdens de opening hun waardering uit voor de inzet van Jan Nieuwenburg om te komen tot dit resultaat.

Artie Ramsodit

Artie Ramsodit

“Sociaal-democratie in Haarlem is  voor mij een ongedeelde stad. Gelijke kansen voor onderwijs, werk en wonen  voor iedere Haarlemmer. Een sociaal vangnet voor iedereen die dat nodig heeft. Samenleven in gezonde en veilige wijken.” kandidaat 4 GR2014 “Inmiddels ben ik bijna vier jaar raadslid. Het is een eer om dienstbaar te zijn aan Haarlem als

Meer over Artie Ramsodit