Door Artie Ramsodit op 5 september 2014

Beschermd wonen nieuwe taak gemeente

Per 1 januari 2015 wordt ook beschermd wonen door het Rijk gedecentraliseerd. Beschermd wonen wordt geboden aan mensen met een psychiatrische achtergrond die niet in staat zijn zich op eigen kracht te handhaven in de samenleving.

In de regio Haarlem zijn er in 2014 ruim 1000 cliënten voor beschermd wonen geïndiceerd. Ongeveer 75% maakt gebruik maken van het zorgaanbod.

De herverdeling van het budget door de Rijksoverheid naar de gemeenten kan volgens de nota van het college negatief uitpakken. Verder kunnen de herindicaties die in de toekomst komen twee kanten op vallen. Op dit moment is er ook een wachtlijst van 270 mensen. Ook de participatieraad heeft daar aandacht voor gevraagd. De PvdA wil daarom geïnformeerd worden over de gegevens die in september komen en inzicht moeten verschaffen in mogelijke gaten tussen het budget en de zorgbehoefte.

Artie Ramsodit

Artie Ramsodit

“Sociaal-democratie in Haarlem is  voor mij een ongedeelde stad. Gelijke kansen voor onderwijs, werk en wonen  voor iedere Haarlemmer. Een sociaal vangnet voor iedereen die dat nodig heeft. Samenleven in gezonde en veilige wijken.” kandidaat 4 GR2014 “Inmiddels ben ik bijna vier jaar raadslid. Het is een eer om dienstbaar te zijn aan Haarlem als

Meer over Artie Ramsodit