Door op 1 juni 2014

Ruud Antonisse – kandidaat voorzitter

Beste leden,

Zoals ik in mijn nieuwjaarstoespraak heb aangekondigd wil ik de komende vier jaar voorzitter zijn van de afdeling Haarlem van de PvdA, als ik daarvoor uw mandaat krijg. Daarom dit bericht.
Komt u ook stemmen op 10 juni 2014?

Het wordt een bijzondere avond!
Locatie: wijkcentrum ’t Broederhuis, Nagtzaamplein 67. Tijdstip: 20.00-22.00 uur.

De Europese en de Haarlemse verkiezingen liggen achter ons. Wij hebben in Haarlem verantwoordelijkheid genomen en samen met D66, GroenLinks en het CDA een college gevormd. Dank en felicitaties vooral aan Jeroen, Joyce, de fractie en onze Jan. Ik heb hier als voorzitter natuurlijk op bepalende momenten een rol gespeeld en stond daarbij voor de vooraf vastgestelde uitgangspunten.

Voor Europa heb ik mijn steun en stem gegeven aan Sander Terphuis. Deze worstelaar staat naar mijn beleving voor verdraagzaamheid en daar moet meer van komen in Europa! Europa is altijd een strijdperk geweest. Ik geloof sterk in verbinden, vasthouden, vertrouwen, eerlijkheid, openheid van zaken, diversiteit, optimisme, samen en vooral doen.

De volgende vragen ga ik nu beantwoorden:

1. Waarom wil ik Uw voorzitter blijven?
Ik heb geen politieke ambities; ik ben ondernemer/werkgever en ik wil geen carrière in de politiek. Ik vind veel politieke onderwerpen totaal niet interessant en zou me als wethouder, raadslid of tweedekamerlid ernstig vervelen en irriteren. De grote lijnen, de langere termijn, verdraagzaamheid en mensen interesseren mij wel en ik denk dat die interesse nog wel een jaartje of vier verder zal groeien, waardoor de PvdA als beweging zal meegroeien. Ik word gemotiveerd en gevoed door liefde voor de mensen in de stad en de (h)erkenning van kracht en discipline in mensen. Ik wil niet accepteren dat het niet beter kan. Het kan wel! Dat optimisme kan ik uitdragen, dat is mijn ding al 52 jaar, mijn moeder heeft dat er flink bij mij ingepeperd, als nakomeling ben ik voor het geluk geboren. Ik ervaar het als mijn verantwoordelijkheid mijn kracht in te zetten voor de toekomst van mijn kinderen.

2. Wat is mijn kracht?
Een mensen mens noemt men mij wel eens. Ik probeer geen haan te zijn, faal daar regelmatig jammerlijk in, maar kom dan altijd weer sterk terug. Ik neem details niet te serieus, heb en geef vertrouwen in mensen, raak niet verzuurd van teleurstellingen, maar ga gewoon optimistisch door met verbindingen leggen en luisteren. Ik kan op enkele onderwerpen echt inhoudelijk vol gaan. Dat gaat dan over kansrijke jongeren, ontvlambare ouderen en handhaving.

3. Waar zit mijn discipline?
Ik ben een gevoelsmens, heb geen 09.00-17.00 uur mentaliteit. Dat is maar goed ook, want ik heb ook nog vier kinderen en een kleinkind. Ik werk eigenlijk niet, ik zie mezelf meer als boer. Als de koeien gemolken moeten worden, sta ik op en ga aan de slag. Ik zal de komende jaren trachten veel Haarlemmers te vinden die mij daarbij willen helpen, die PvdA lid en actief willen worden. Want zelf heb ik niet de discipline om jaar na jaar de koeien te melken. Ik ga dan al snel ook groente verbouwen en andere leuke spannende dingen doen. Dus mijn discipline zit in mijn kracht en die zegt vol er in, enthousiast, optimistisch mensen erbij halen om de stad in beweging te zetten naar meer verdraagzaamheid, optimisme en vertrouwen.

4. Hoe ga ik het doen?
-Een sterk bestuur behouden dat samen optrekt met leden, fractie, scouting, ombudsteam door middel van discussiewerkgroepen, campagneactiviteiten, ledenavonden, activiteiten met jonge socialisten en met iedereen die wil.
-Als voorzitter de fractieleden, wethouder en fractievoorzitter op de voet volgen en op de huid zitten als het  gaat over samen en doen. Geen geroddel, achterklap, bekonkel en negativiteit. Er op toezien dat loyaliteit niet te beschermend wordt.

Waar ben ik echt heel slecht in?
5. Procedures en namen onthouden.

Kortom:
Ik sta als voorzitter van de Haarlemse PvdA afdeling voor vertrouwen, optimisme en verdraagzaamheid!

Ik hoop echt op uw aanwezigheid, heb u echt nodig om er wat van te maken in Haarlem.

Hartelijke groet en liefs van uw voorzitter,

Ruud Antonisse