Door op 21 april 2014

D66 en PvdA sluiten conceptakkoord

D66 en PvdA hebben samen een conceptakkoord geschreven voor een nieuwe Haarlemse coalitie. D66-fractievoorzitter Maaike Pippel heeft nu ook GroenLinks en CDA uitgenodigd voor de verdere onderhandelingen. De afspraken in het conceptakkoord vormen de basis voor de onderhandelingen tussen D66, GroenLinks, CDA en PvdA.

De gesprekken tussen D66 en PvdA zijn afgelopen anderhalve week in goede sfeer verlopen. D66 en de PvdA hebben afspraken gemaakt over het financiële kader, bouwen en groen, participatie, economisch beleid en het sociale domein.

D66 en de PvdA vinden het belangrijk dat de andere partijen in vrijheid en vertrouwen aan de onderhandelingstafel kunnen schuiven. Wij hebben bewust een beperkt aantal onderwerpen uitgewerkt om ruimte te bieden aan andere partijen om hieraan toe te voegen en in te kleuren. Om het CDA en GroenLinks de ruimte te geven om mee te spreken over de inhoud van dit conceptakkoord, is het van belang om het nu nog niet publiek te maken. Samen met de andere partijen wordt het akkoord afgerond.

Wij streven ernaar om  op 15 mei het nieuwe college te kunnen installeren en het coalitieakkoord te presenteren. Het akkoord zal dan eerst aan de ledenvergadering van de PvdA worden voorgelegd, waarschijnlijk op dinsdag 13 mei.