Door Sidney Visser op 15 maart 2014

Uitgaan en jong zijn in Haarlem Popstad

Is het gek dat er ineens zoveel bandjes doorbreken die hun roots in Haarlem hebben liggen? Nee. De PvdA wil bandjes meer oefen- en studioruimten bieden. Maar we hebben nog veel meer ideeën voor jongeren.

Haarlem winkelstad. Haarlem woonstad. Haarlem Cultuurstad. We zijn in veel dingen goed. Maar wat velen niet weten, is dat we ook dé popstad zijn. Natuurlijk denkt u dan direct aan Bevrijdingspop en het Patronaat. Terecht. Maar er is zoveel meer. Waarom denkt u dat er tegenwoordig zoveel bandjes uit Haarlem zijn die doorbreken? De bekendste is misschien wel Chef’s Special. Als PvdA willen we dat versterken, omdat we zien dat cultuur niet alleen kost, maar ook oplevert. Daarom willen we ons hard maken voor meer oefen- en studioruimten voor bandjes om die vijver aan talent nog groter te maken.

Dit doen we ook om Haarlem aantrekkelijk voor jongeren te maken. Maar dan moet het ook meer bruisen. Dat kan door de sluitingstijden te verruimen. De proef om het Patronaat, de Lichtfabriek en Club Stalker langer open te laten zijn, is succesvol. Dus dat willen we voortzetten. Ook de SUS-teams, die gericht is om beginnende opstootjes snel te sussen, willen we de ruimte geven. Aangezien de horecagelegenheden ook baat hebben bij rust, vragen we hen om hieraan mee te betalen. Veilig uitgaan is in ieders belang.

Voor zover het uitgaan. Je moet ook kunnen wonen, ook als je jong bent. Daarom willen we meer studentenwoningen realiseren. Dat willen we bijvoorbeeld doen door leegstaande kantoren, schoolgebouwen en in verval geraakte panden van de overheid om te toveren tot studentenwoningen, daarnaast willen eigenaren wijzen op deze mogelijkheden. Ook willen we meer tijdelijke woonoplossingen op bijvoorbeeld braakliggende terreinen.

Het zijn maar een paar ideeën om de stad ook voor de jongere Haarlemmer aantrekkelijk te houden. Voor meer ideeën kun je verder lezen in ons verkiezingsprogramma of de standpunten op onze website.

Sidney Visser

Sidney Visser

Wat wil je de komende periode als raadslid bereiken? In de fractie voer ik het woord over Jeugdzorg, Beschermd Wonen, Maatschappelijke Opvang en Sport. Het zijn onderwerpen waarbij we vaak afhankelijk zijn van landelijke wetgeving, maar dat ontslaat ons er niet van kwetsbare kinderen en volwassen zo goed mogelijke hulp te bieden. Ik geloof in

Meer over Sidney Visser