Door op 2 november 2013

Frankrijklaan: Tel de zegeningen

De protestantse Ontmoetingskerk in Schalkwijk  bemoeit zich niet alleen met hemelse zaken, maar heeft zeker ook oog voor de omgeving. Onlangs heeft de kerkraad, middels een brief aan de gemeente, haar zorgen geuit over het fysieke onderhoud van de Frankrijklaan waar de kerk is gevestigd en over de directe omgeving zoals de Ruslandstraat en de Polenstraat. 

De PvdA had de brief op de commissieagenda geplaatst ter bespreking met steun van het CDA. De wijkraad van Europawijk ondersteunt eveneens de actie en deelt de zorgen De kerkraad en de wijkraad hebben dan ook ingesproken bij de commissie Beheer over  de vreselijk slechte staat van het wegdek .

Door al de bezuinigingen is het herstel van de de Frankrijklaan doorgeschoven naar 2015 terwijl het eigenlijk de bedoeling  was om nu te starten met het groot onderhoud. Het uitstel heeft tot gevolg dat de weg steeds slechter wordt en gevaarlijke situaties op kan leveren, zeker met de winter op komst.

Om toch tegemoet te komen aan de wens van de kerk en de buurt heeft de wethouder  in de vergadering van de commissie beheer toegezegd dat er direct met de reparatie van de ergste gaten in het wegdek wordt gestart en er wekelijks  wordt gekeken of er nieuwe problemen zijn die gerepareerd moeten worden. Jammer genoeg kunnen we gezien de financiële  situatie nu niet veel  meer doen, maar alle beetjes helpen!