Door op 18 augustus 2013

Opening politiek seizoen

Zondag 25 augustus 2013 om 14:00 uur
OPENING POLITIEK SEIZOEN PvdA Haarlem

 

wijkcentrum Binnensteeds
Nieuwe Groenmarkt 20
van 14:00 tot 16:30

 

met
JETTA KLIJNSMA (onder voorbehoud) en/of
MARTIN van RIJN (onder voorbehoud) en
SJOERA DIKKERS

Beste Partijgenoten

In de agenda op de website heeft u het al kunnen lezen, op zondag 25 augustus opent de PvdA Haarlem het nieuwe politiek seizoen.
De seizoensopening staat dit jaar in het teken van Sociaal-democratie in tijden van crisis en toenemende armoede onder grote groepen in onze samenleving. In september vindt er een politieke ledenraad plaats over dit onderwerp. Deze bijeenkomst is daarop een voorbereiding.

Het afgelopen jaar heeft zowel landelijk als ook in Haarlem in het teken gestaan van de bezuinigingen als mogelijke oplossing voor het bezweren van de crisis waarin ons land verkeert. Maar was en is dit de juiste weg? En wat betekenen die bezuinigingen voor de doorsnee burger bijvoorbeeld als het gaat om onderwijs, zorg, werk en inkomen?
En natuurlijk is er de vraag of, en zo ja hoe en hoeveel, je als PvdA wilt en kunt bezuinigen.
De PvdA heeft deze oplossingen als mogelijkheid. Welke oplossingen ziet u?

De seizoensopening duurt van 14:00 tot 16:30 uur en vindt plaats in wijkcentrum Binnensteeds aan de Nieuwe Groen Markt in Haarlem

Het programma bestaat uit inleidingen door Jette Klijnsma, staatssecretaris Sociale Zaken en/ of Martin van Rijn, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sportin het huidige kabinet, en Sjoera Dikkers die zal reageren vanuit haar positie als PvdA Tweede Kamerlid. Er zal voor de aanwezigen ruime gelegenheid zijn om met de sprekers in discussie te gaan. In de pauze en na afloop van het officiële gedeelte is er natuurlijk ruimte om informeel na te praten over alles wat gezegd en gedaan is.
Aan het einde van de bijeenkomst zal onze nieuwe afdelings-website worden geïntroduceerd die vanaf dat moment in de lucht zal zijn.

Helaas kunnen we op dit moment nog geen absolute duidelijkheid geven over de komst van (één van) beide staatssecretarissen maar we houden u daarvan de komende week op de hoogte!

We zien uit naar een bruisend begin van een nieuw politiek seizoen waarin we de sociaaldemocratie op de kaart blijven zetten, mede ook met de gemeenteraads- en Europese verkiezingen in het verschiet!

Graag tot de 25e augustus!!

Wim Schuur
secretaris PvdA afdeling Haarlem